Ga direct naar: Navigatie | Inhoud

Zeeland

Hieronder treft u leuke tips aan voor activiteiten op de andere Zeeuwse eilanden.

Bekijk alles over de omgevingBekijk alles over de omgeving

Veere

Oude tijden herleven in het sfeervolle monumentenstadje. Veere ligt prachtig aan het Veerse Meer met in het centrum de jachthaven. Met een wandeling die u bij de VVV koopt of de begeleide Anna van Borsele wandeling komt u langs alle mooie gebouwen die het stadje heeft, zoals de Grote kerk, het prachtige stadhuis en de Campveerse toren.

Veere is een stadje waar je heerlijk kunt ronddwalen door de oude straatjes. Er zijn veel authentieke winkeltjes, zoals een ouderwets snoepwinkeltje, diverse kledingzaken en cadeau- en souvenirwinkeltjes. Deze zijn ook op zondag open.

Veere dankt zijn naam aan Campveere; de plaats waar het veer naar Kamperland vertrok. In de 14e eeuw is Veere omgebouwd naar een vestingstad, waarvan de Campveerse Toren onderdeel was. Dit markante gebouw is beeldbepalend voor het dorp. Het heeft lange tijd internationaal op de kaart gestaan als het ging om handel. Vanuit de huizen, waar niet alleen gewoond maar ook gewerkt werd, dreef men handel. Vooral de Schotse wolhandel bracht het plaatsje rijkdom. Prachtige koopmanshuizen en pakhuizen tref je aan op de Kaai en de Markt. De namen van de huizen en de gevelstenen vertellen van de handel en de plaatsen waar naar toe gevaren werd. In Museum De Schotse Huizen beleef je de glorietijd opnieuw en herinnert Stadhuismuseum De Vierschaar aan de rechtspraak uit die tijd. Dat Veere ook de aantrekkingskracht van bekende personen had, mag duidelijk zijn.

Vele bekende, internationale beroemdheden hebben gedineerd in de Campveerse Toren of overnacht in één van de kamers met uitzicht over het Veerse Meer. Wat dacht je van Willem van Oranje? Hij at er zijn huwelijksmaaltijd met Charlotte de Bourbon. Prins Rainier en Prinses Gracia er logeerden tijdens één van hun vakanties, net als ooit Tsaar Peter de Grote deed. Sinds jaar en dag is Veere een Markizaat. De Oranjes zijn Markies of Markiezin van de voormalige vestingstad.

Tekst afkomstig van de website www.vvvzeeland.nl.

Veere
Veere

Bekijk alles over ZeelandBekijk alles over Zeeland

© zeelandvakantiewoningen.nl | Sitemap | Contact | Algemene voorwaarden voor huurders | Privacy policy | Vakantiehuis Zeeland | Design & Realisatie: Holiday Media